How to create a mood board – Sadolin Mini-Makeover

0
365

Mood Board & Sadolin Mini-Makeover

Mood Board Tutorial

Today I’m finally able to share some very exciting news! I’ve got the honour to team up with Sadolin Denmark to celebrate their new SS17 wall paint campaign. Furthermore, I’m so proud to be part of the eight choices of trend colours. In Denmark & Sweden, the new Sadolin Mini-makeover campaign consists of eight new trend colours and will be launched the 6th of February along with a catalogue filled with heaps of wall paint inspiration and my very own best paint tips.

The great news is that you throughout February will get fun and easy ideas on how you can add a fresh touch to your home with new DIYs and colour inspiration.

My number one budget-friendly tip for doing a mini-makeover at home; To add a fresh coat of paint at home but I know it can be quite hard to crack the puzzle of finding the perfect paint colour. For that reason let’s talk about mood boards and how you can use it as a guideline for a fresh makeover at home.

For that reason let’s talk about mood boards and how you can use it as a guideline for a fresh makeover at home.

Idag kan jeg endelig dele nyheden om, at jeg i samarbejde med Sadolin Danmark & Sadolin Sverige kan være med til at fejre lanceringen af Deres Sadolin Mini-makover kampagne, som består vægmaling i 8 nye trend farver.

Den glædelige nyhed er, at gennem februar måned her på bloggen, facebook, instagram& Pinterest, får du sprød farve inspiration og DIY’s. Det handler om hvordan du med få midler, kan forvandle dit hjem med farver. Kampagnen løber af stablen d. 6 februar og indtil de 8 nye farver kan afsløres, skal der inspireres og leges med moodboards!

Det snarlige forår er den perfekte anledning til at trylle med farver indenfor, men inden du afgører hvilke(n) farve(r) du vil forsøde dit inderum med, er moodboards et fantastisk redskab. Så lad os komme igang!

The Reason to create a Mood Board

So what’s the fuzz? I’m not a pro at mood boarding but I’m drawn and fascinated by the creative process each time I begin a new project. It could be a DIY for the blog, a project for a client or of course when I want to give my home an overhaul. Whether I’m pinning on Pinterest or creating a physical collage the mission is to visualise the story that I want to tell.

If you’re stumped on what your style is, a mood board can help you discover your personal style and translate it to your space. You know what you like and you know what you don’t like but still, you got some struggle on how to create a cohesive look at home.

As you can see I’ve created some different mood boards and found colour and mood matching spaces. As you can see the mood boards can give a clear direction on how to create modern, well balanced and creative home.

Jeg har kréeret forskellige mood boards samt fundet inspirerende rum, for netop at give dig en idé om, hvad moodboards egentligt kan.

Moodboards har længe været det nye buzzword, og det er et eminient redskab til at kickstarte din kreative gnist. Kort fortalt kan det hjælpe dig med at komme fra a til b, fra idé til realisation.

Du kender det sikkert, du trænger til lidt forandring. Mit bedste og mest budget-venlig DIY tip ever, er vægmaling. Med få midler kan du forvandle stemningen fra upersonlig til personlig. Fra rar til rummelig og med en hamonisk eller dynamisk farveskala kan du opnå et smukt og gennemført udtryk derhjemme.

Photography Courtesy Of Sadolin

Mood Board Step-by-Step

It can be quite a hurdle to creating a mood board. With many hours spent trawling Pinterest, books or magazines looking for that perfect image, to sum up, your intended feel. In other words, a mood board will help you define the direction of your project – it could be a bedroom makeover or which wall colour you should choose for the living room.

So let me take you through some tips on how to create an inspiration board.

Pinterestbehøver næppe nærmere introduktion, og men alt imens du pinner idéer til børneværelset eller nyt badeværelse, så er du faktisk godt igang med at moodboarde.

Med et moodboard kan du nemt og enkelt opnå et harmonisk helhedsudtryk derhjemme. Moodboards er desuden yderst anvendeligt, når det gælder om at finde en ny personlig stil, eller hvis gaderoben har brug for et frisk pust.

Photography Courtesy Of Sadolin

How to create a physical Mood Board

I’m addicted to Pinterest and On the Wall board is one of my fave boards, you’ll find anything wall paint related and creative ideas for the walls – but if you ask me nothing beats a real life mood board. Therefore start gathering ideas and inspiration with printouts, compelling images and inspiration from magazines.

Use a bulletin board or a wall for your collage or arrange your inspiration on the floor, snap a picture and save it on your devices for future reference.

Både personligt men også ifht. bloggen, elsker jeg Pinterest. Dette board; “On the Wall” er bestemt en af mine favorit opslagstavler, og ikke mindst min redning, hvis jeg har brug for hurtigt og kreativ fornyelse til væggene herhjemme. Netop fordi jeg omgiver mig af ting, som jeg elsker og holder af, så er det fysiske moodboard at foretrække – og jeg har allerede de fleste ting/ udklip mm. lige ved hånden.

For at komme igang med moodboards skal der indsamles inspiration. Det kan være udklip fra boligmagasiner, illutrationer, kunstkort, stof, smykker, æstetisk emballage, der er ingen grænser.

Brug en opslagstavle eller en væg til dine udklip/ inspiration eller læg inspirationsmaterialet på gulvet, arrangér og tag et foto, som du så kan gemme på din mobil, computer eller printe ud.

Her er et par tommelfingerregler, som kan sikre dig et smuk og gennemført resultat med moodboards.

Good things to remember when mood boarding

 • Nothing is off limits, you can use old postcards, beautiful packaging or your favourite jewellery
 • Remember to pick a colour scheme
 • Add different textures and materials
 • Add positive quotes or personal photos
 • Remember contrasts for a playful space or focal point
 • Use images to set your intentions
 • Sørg for at udvælge en harmonisk farvepalette
 • Brug personlige ting, som inspirerer dig såsom fotos, smykker
 • Inddrag forskellige materialer for at tilføre tekstur
 • Brug inspirerende citater
 • Husk farve kontraster for et legesygt blikfang og effektfuld resultat
 • Brug udelukkende inspiration som taler direkte til dit hjerte

Photography Courtesy Of Sadolin

Photography Courtesy Of Sadolin

Reading the Result

Now it’s time to look through the lines. So ask yourself; “Do I feel comfortable in that style? Is this the feel and story I want to tell in my bedroom? Do I want to add more pattern to the bedroom? Maybe cooler tones instead of warm hues”? If not satisfied, replace photos and choose other pleasing colours.

Så er det tid til at give dit hjem et farverigt tvist, men inden du går i krig med pensel og maling, så kig på dit moodboard og spørg dig selv følgende spørgsmål:

Føler jeg mig hjemme i stemningen? Kan jeg ud fra moodboardet male mig til ekstra hygge i fx. soveværelset? Skal der mere kant til i form af fx. flere farvekontraster/ mønstre? Passer farverne til de møbler jeg i forvejen har?

If you’d like an alternative to Pinterest, you should take a look at bothSampleBoard,Evernoteorgomoodboard which are both approachable.

Leder du efter et alternativ til Pinterest er følgende sider et godt sted at starte, hvis du vil gemme dit inspirationsboard online SampleBoard, Evernote eller gomoodboard.

Paint Tips & Paint Trend

There’s something to be said about a fresh coat of paint, it is the easiest and most affordable way to dramatically change the look of a room and add so much more depth and interest to your space.

Honestly don’t be afraid to take some chances grab a few sample pots. Test your pot directly on the wall or a piece of cardboard. If using the cardboard you can move it around the house from room to room. Samples are an inexpensive way of ensuring you’re making a good choice.

En mini-makeover i boligen er altid kærkommen her i starten af året, og der er et utal af muligheder for at ændre stemning og stil med maling. Vær modig og afprøv en ny farveskala derhjemme, resultatet er jo ikke permanent. Med et moodboard kan du få nyttigt prej om, du er på vej i den “rigtige retning” for dig og din stil.

For at afprøve stilen kan du hente billige farveprøver hos din nærmeste forhandler. Mal et felt med farveprøven på kraftigt karton. Herefter kan du flytte farveprøven rundt i huset og dermed også se, hvordan farven tager sig ud i dagslys og om aftenen, på en sydvendt eller østvendt væg osv.

The ceiling is often overlooked but there’s a move to paint ceilings in a tonal colour. A general rule of thumb is to paint the ceiling three shades lighter than the walls. This will make the walls feel higher. If you’re trying to create a “HYGGELIG” cosy space, paint the ceiling a darker shade.

En ny trend ifht. maling er, at der er mere fokus på loftet. En god tommelfingerregel er: Vælg en lysere nuance end selve vægmalingn, dette vil “løfte” rummet og give et mere let og luftigt udtryk. Skal der mere hyggestemning til? Så vælg enten den samme farven eller en tone mørkere end vægmalingen.

Photography Courtesy Of Sadolin

Mood Board Round-Up

Build things up around a large image or large piece of colour sample. A large image supported by paint swaps, fabric and photos can help to enhance your colour theme.

The process of creating a mood board should be fun and a refreshing way to help you visualise and gain a clear vision for where your space is going.

En god idé er at bygge dit moodboard op omkring ét stort foto eller farvefelt. Find et billede som harmonerer med de materialer og overflader, der allerede er i det rum, hvor din makeover er påtænkt.

Husk at det skal være sjovt at moodboarde, og du kan lave dine collager om og om igen. Dét at den kreative process er en mindfulness i laveste gear, er blot endnu en af fordelene ved moodboards og en forestående mini makeover. Moodboarded er et perfekt og sanseligt værktøj til at gøre et nyt farvevalg derhjemme til en success.

How-to-create-a-Mood-Board

Paint Idea Greenery

Photography Courtesy Of Sadolin

Last tip. If you want to learn more about mood boards? You can learn more from the best of the best, the outstanding trend expert,Gudy Herderis furthermore a top-notchprofessional mood boarder. More about Gudy Herder’s mood board master classes for professionals go righthere.

I hope you’ve been inspired to create your own mood board for your next decorating project and do tell. Any plans on painting your space this spring? Haven’t found the perfect palette yet you can find more paint colours & ideas by following Sadolin on Pinterest, facebook, Instagram.

Have a great rest of your week, I’ll be back for more exciting and inspiring paint DIYs very soon.

Jeg håber, du er blevet inspireret til at klippe og klistre på den analoge måde. Måske du allerede har et nyt farveeventyr i tankerne? Ifald, så lad mig endelig vide, trangen til forår og fornyelse er i fuldt flor hos mig.

Du kan finde meget inspiration til dit hjem på Sadolin Pinterest, facebook, Instagramsamt hos din nærmeste forhandler, rigtig god fornøjelse.

How-to-create-a-Mood-Board

Photography Courtesy Of Sadolin

DIY-Mood-Boards-with-Sadolin

Sadolin Mini Makeover

Photography Courtesy Of Sadolin

This post is in partnership with Sadolin. All opinions are authentic & my own.

Thank you for supporting content & sharing your love that helps keep monsterscircus running.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY